Adamović i Tasićeva pobednici četvrtog kola Lige pionira


15. februar 2016. SPORT – Nemanja Adamović i Natalija Tasić pobednici su četvrtog kola treće Lige osnovaca u streljaštvu. Ekipno i u drugom kolu najbolji su bili pioniri iz „Zmajeve“ i pionirke iz „Cvijićeve“ škole.

Nemanja Adamović, učenik Osnovne škole „Dositej Obradović“ ostvario je prvu pobedu sa 177 krugova u četvrtom kolu treće Smederevske lige u streljaštvu za osnovce, koje je održano prošlog četvrtka na Strelištu u Sportskoj hali Smederevo. Drugo mesto zauzeo je pobednik trećeg kola Dušan Bojić iz OŠ „Sveti Sava“ sa 171 krugom, a treće mesto je pripalo Nemanji Živojinoviću, učeniku Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ sa 167 krugova. Kod pionirki prva tri mesta zauzele su učenice OŠ „Doktor Jovan Cvijić“. Najbolja je bila Natalija Tasić, iz sa 183 kruga, druga je bila Iva Jovanović sa 176 krugova, a treća Jovana Lazić sa 173 kruga. Ukupno je nastupilo 11 pionira i 12 pionirki.
Ekipno kod pionira četvrto kolo za redom najbolju ekipu imala je OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa ukupnim rezultatom od 492 kruga. Drugo mesto je ponovo osvojila ekipa OŠ „Dositej Obradović“ sa ukupnih 416 krugova. Treća je bila ekipa OŠ „Sveti Sava“ sa 171 krugom.

I u kategoriji pionirki, četvrto kolo za redom, najbolja je bila ekipa OŠ „Dr Jovan Cvijić“ sa ukupnim rezultatom od 532 kruga. Drugo mesto osvojila je ekipa OŠ „Dimitrije Davidović“ sa 437 krugova, a treća ekipa OŠ „Branislav Nušić“ sa 168 krugova. Kod pionira nastupilo su takmičari iz 7, a kod pionirki iz 6 smederevskih osnovnih škola.

Posle tri održana kola u generalnom plasmanu kod pionira prva tri mesta zauzimaju: Nemanja Adamović sa 674, Dušan Bojić sa 666 i Lazar Beljić sa 695 krugova. Kod pionirki Jovana Lazić ima 685 krugova, Iva Jovanović 680, Katarina Milovanović 674 kruga. Ekipno u kategoriji pionira „Jovan Jovanović“ ima 26 bodova, „Dositej Obradović“ 22, „Dr Jovan Cvijić“ 13. Kod pionirki „Dr Jovan Cvijić“ ima 23, „Dimitrije Davidović“ 17, „Branislav Nušić“ 14 bodova.

Peto kolo lige osnovaca na programu je 2. marta.