33 strelca iz Smedereva na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom


07. maj 2015. SPORT – Vikend pred nama za 28 strelaca Streljačke družine „Smederevo“ i 5 iz Streljačkog kluba Heroj Srba“ biće takmičarski. Na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom (B i C program) u kategorijama Pioniri/ke, Juniori/ke i Seniori/ke, koje će se održati 9. i 10. maja 2015. godine u Kraljevu, u staroj sportskoj hali, u organizaciji Streljačkog saveza Kraljevo, okupiće se najbolji strelci Srbije u nacionalnom programu. Prijavljeno je 419 strelaca, od kojih su 124 pionira, 82 pionirke, 40 juniora, 46 juniorki, 84 seniora i 43 seniorke iz 50 klubova.

Prvog dana takmičenja na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom, u subotu 9. maja, na vatrenu liniju će izaći pioniri i pionirke. Streljačka družina „Smederevo“ nastupiće u ovim kategorijama sa 7 pionira i 9 pionirki. Titulu sa prošlogodišnjeg Prvenstva braniće Veljko Ilić, ove godine prvak Centralne Srbije. Tu su još i osmi sa ovogodišnjeg državnog školskog takmičenja Uroš Ćorović, zatim Ivan David, Luka Jevtić, Ivo Barjaktarević Dušan Bojić i Nemanja Živojinović. Aktuelna prvakinja Centralne Srbije i državna vicešampionka školskog prvenstva Natalija Tasić, koja je ove nedelje na poslednjem kolu Smederevske lige osnovnih škola pucala rezultat od fenomenalnih 190 krugova, predvodiće smederevske pionirke, za koje će još nastupiti: Jovana Lazić, Iva Jovanović, Tijana Dimitrijević, Snežana Jovanović, Nataša Đokić, Vera Petronijević, Nevena Đorđević i Ana Vasiljević.

Drugog takmičarskog dana, u nedelju 10. maja, na vatrenu liniju će juniori, juniorke, seniori i seniorke. Za juniorke nastupa standardna postava: Jelena Jakovljević, koja je i branilac titule sa prošlogodišnjeg Prvenstva Srbije, a sa Jelenom Rajković, koja je bila treća prošle godine i Danicom Denić braniće i ekipnu šampionsku titulu. Kao četvrta juniorka nastupiće Aleksandra Vujasin. „Smederevo“ nema ove godine ekipu juniora. Za drugi smederevski klub „Heroj Srba“ u kategoriji juniorki debitovaće Ana Čelik, a u kategoriji juniora Filip Sitaš, treći sa Prvenstva Centralne Srbije ove godine. Za seniorke Smedereva, pored Jakovljevićeve, koja brani pojedinačnu vicešampionsku titulu od prošle godine i vicešampionsku ekipno u ovoj kategoriji sa Rajkovićevom i Denićevom, nastupiće još i Marija Aničić i Jelena Tasić. Seniore „Smedereva“ predvodi višestruki prvak Srbije u ovoj disciplini Novica Petrović, jedan od najstarijih strelaca na takmičenju i najtrofejniji smederevski strelac, reprezentativac SFRJ i osvajač više od 100 medalja na prvenstvima u SFRJ, SRJ, SCG i Srbiji. Novica Petrović i danas drži nekoliko državnih rekorda. Nastupaju još i Borivoje Provčin, Nikola Simić, Novica Popović, Dragan Florić i Miloš Lazić. Za seniore „Heroj Srbe“ gađaće Dejan Adamović, Goran Nikolčević i Aleksandar Stevanović. Sa brojem osvojenih medalja naša družina je bila jedna od najboljih na prošlogodišnjem nacionalnom šampionatu serijskom vazdušnom puškom.