300.000 evra na lotou


Državni službenik iz Radinaca kod Smedereva osvojio “sedmicu” na Lotou i “ovajdio se” za 300.000 evra.

Do pre dva dana Radinac je bio poznat samo po tome što se u komšiluku nalazi najveća železara u Srbiji, ali sada je ovo mesto od pet hiljada stanovnika u blizini Smedereva dobilo i svog “loto” dobitnika, koji je u utorak uveče osvojio 300.000 evra.

Reč je, kako “Blic” saznaje, o državnom službeniku koji nije bio raspoložen za priču, ali nije propustio da počasti kolege.

Da je srećni dobitnik slavio s kolegama, proneo se glas i u Smederevu. Ekipa “Blica” je pošla tim tragom, i ispostavilo se da je priča tačna, ali niko od njih nije hteo da da izjavu.

Usput su pokušali da objasne da “nije baš sve tako jednostavno”, da možda, kažu, to i nije jedini dobitnik, nego njih više zajednički igra.

“E, da se i za Radinac čuje po nečem lepom, da nas ne slikate samo kad je zagađenje”, rekao je jedan stariji Radinčanin, videvši novinarsku ekipu kako prilazi mestu na kojem je uplaćen dobitni tiket.

“I da znam ko je, ne bi’ vam rekao. Ako ’oće on sam da se prikaže, nek mu bude, al’ što mi da ga ofiramo”, odgovara čika.

Menjačnica u kojoj je uplatno mesto Lutrije Srbije nalazi se na ulazu u selo i tu dolaze, kaže Ljiljana Selenić, suvlasnica, i iz okolnih sela da igraju loto. Ona je i u utorak pre podne radila i sad pokušava da rekonstruiše kako je to izgledalo.

“Prvo sam pomislila na momka koji je uplatio samo jednu kombinaciju. Posle sam se setila da je otprilike u isto vreme bio još jedan mlađi čovek, koji je prvo gledao brojeve koji su izvučeni prošlog petka, pa je tek onda popunio tiket. I on je nešto malo uplatio, mislim samo dve kombinacije”, kaže Ljiljana i dodaje da će, pretpostavlja, taj koji je dobio doći da časti.

To još ne znači da će njegov identitet biti za javnost, diskrecija je zagarantovana.

“Nije nam ovo prvi put, na ovom mestu je uplaćen i bingo, jedan je dobio skuter, bilo je još toga”, priseća se vlasnica menjačnice.

Februarsko sunce i relativno toplo vreme omogućilo je, po svemu sudeći, stalnim gostima obližnje prodavnice da piju pivo na stepenicama susedne zgrade.

“Ne znam ko je, ali sam čuo da je jedan u Smederevu već častio. Nek mu je alal vera! I treba da časti”, odložio je pivo samo za trenutak jedan od prisutnih.

“To su sigurno neki datumi. Vidiš kako su mali brojevi, nijedan preko 30. Možda kad su mu se deca rodila, kad se oženio ili tako nešto”, razvija teoriju drugi.

“Ma, jok. To je neki veliki sistem, pa ima i male i velike brojeve, ali mu se prosto posrećilo. Ko zna koliko godina igra i koje je pare do sada dao.

A možda i nije jedan sam dobio, ako su velike pare za sistem, ko zna koliko njih igra”, opet će prvi.

Inače, sedmica od 8. februara je već treći dobitak u 2011. Dobitnik iz Sevojna je na Božić osovjio 1,7 miliona evra, a krajem januara je jedan Valjevac dobio oko 350.000 evra.

U 2010. godini Državna lutrija Srbije dobitnicima je ukupno isplatila 4.142.458.125 dinara, od svih igara na sreću koje priređuje. U okviru igre “loto 7/39” u 2010. godini, dobitnicima je isplaćeno 2.685.482.082,42 dinara, a dobitnicima “sedmica” u 2010. godini ukupno je isplaćeno 886.907.830 dinara, bruto, piše “Blic”.