125 godina streljaštva u Smederevu


05. mart 2012. SPORT – Izvor: Tanjug, B92 – Streljačka družina Smederevo, najstariji sportski kolektiv u gradu, ove godine proslavlja 125. godišnjicu.

Tim povodom u subotu se u Dvorani Smederevo otvara novo strelište, a na svečanosti je najavljeno učešće predsednika i sekretara Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divca i Đorđa Višackog, predsednika Streljačkog saveza Srbije, Obrada Stevanovića, predstavnika lokalne zajednice i istaknutih sportista i sportskih radnika.

Nakon toga, biće održano Prvenstvo Srbije u olimpijskim disciplinama za juniore i seniore, a prema najavama organizatora, na takmičenju će učestvovati i najbolji strelci Srbije, medju kojima i osmoro srpskih olimpijaca, koji će našu zemlju predstavljati na Igrama u Londonu.

Srpske nade u Londonu biće Zorana Arunović, Damir Mikec, Nemanja Mirosavljev, Andrea Arsović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić, Dimitrije Grgić i Ivana Maksimović.

Zajedno sa njima u Smederevu će u subotu i nedelju biti i nekadašnji učesnici i osvajači olimpijskih medalja, najbolja svih vremena u ovom sportu Jasna Ssekarić, zatim Aleksandra Sanja Ivošev, Aranka Binder, Lidija Mihajlović.

Streljačka družina Smederevo nastupiće na ovom takmičenju sa ekipama u ženskoj konkurenciji juniorke (puška i pištolj) i seniorke (pištolj). Sa smederevskim pištoljašicama u ekipi nastupiće i Ana Korakaki iz Grčke.

Na prvenstvu Srbije, čiji je pokrovitelj grad Smederevo, prema najavi organizatora Streljačke družine Smederevo, učestvovaće oko 50 ekipa i više od 400 pojedinaca.

Organizator prvenstva Srbije je Streljačka družina Smederevo u saradnji sa Streljačkim savezom Srbije i Streljačkim savezom Smedereva, a opremanje novog strelišta pomogli su Grad Smederevo i prijatelji kluba.

Finale prvenstva Srbije i ceremonija proglašenja pobednika i uručenja medalja održaće se u nedelju 11. marta od 17 časova.